Top
De meest bekende toepassingen
De meest bekende toepassingen van Acai zijn:

• Toename energie en uithoudingsvermogen;
• Beschermend effect op de lever en nieren;
• Afrodisiaca en libido-opwekker;
• Antioxidant en het daardoor tegengaan van veroudering;
• Verhoging van de immuniteit, ontsteking remmend;
• Reinigende en ontgiftende werking.
 
 FORMIDABELE VOEDINGSWAARDE
- Acai heeft een geweldige voedingswaarde, o.a. in het verstrekken van calcium, ijzer, eiwit en voedingsvezels. Het is ook een zeer krachtige bron van antioxidanten. In feite, High Vibration Acai Berry heeft een geweldige ORAC score van 50.000 eenheden per 100 gram. Om dit in perspectief te zien, rode druiven zit op 740 op de ORAC-schaal...

UITSTEKENDE OMEGA 3-6-9 VETZUREN LEVERANCIER
- De Acai bes is zeer rijk aan gezonde omega vetten. Bijna 50% van de Acai bes IS afkomstig zijn van gezonde onverzadigde vetten zoals Omega 3, Omega 6 en Omega 9.
  
RIJK AAN PROTEÏNEN EN AMINOZUREN
- 7,59% van het gewicht van de Acai pulp bestaat uit aminozuren. 19 verschillende aminozuren zijn geïdentificeerd in ACAI. Omdat aminozuren de bouwstenen van eiwitten zijn, is het geen verrassing dat je meer dan 8 gram eiwit terugvindt in een 100 gram portie van ACAI.
  
GEWELDIGE BRON VAN VITAMINEN EN MINERALEN
- Vitaminen A, B1, B2, B3, C en E zijn allen aanwezig in ACAI. In feite, ACAI bevatten zoveel vitamine C als bosbessen en heeft meer dan 100 IE vitamine A per 100 gram ACAI. Daarnaast worden kalium, calcium, magnesium, koper en zink allen teruggevonden in ACAI.

  ANTI-VEROUDERINGS EFFECTEN
- Acai bessen zitten ook vol met flavonoïden, die zijn ontstekingsremmend en zeer geschikt voor het verminderen van rimpels en zelfs voor het verbeteren van acne. Deze bessen zijn een goede bron van essentiële vetzuren, die het lichaam helpen om cellen te vernieuwen en meer van hen te produceren. Deze regeneratie van de cellen is uiteraard handig voor anti-aging.

UITSTEKENDE BRON VAN PLANTEN-STEROLEN
- Drie plantensterolen (of fytosterolen) zijn geïdentificeerd in ACAI - B-sitosterol, campesterol en sigmasterol. Van fytosterolen is gebleken dat deze tal van voordelen voor de gezondheid hebben voor goede werking van hart en spijsvertering.