Top
ONGELOOFLIJK ANTIOXIDANT
ONGELOOFLIJK ANTIOXIDANT EN ANTHOCYAAN GEHALTE...

ACAI is geclassificeerd als één van de hoogste antioxidant vruchten in de wereld. Om even te vergelijken, Acai heeft 10 keer het anti-oxidant niveau van druiven en tweemaal dat van bosbessen. ACAI heeft 10 tot 30 maal de Anthocyaninen van rode wijn. De ORAC* (Oxygen Radical Absorbance Capacity) waarden lopen soms wel eens uiteen omdat ze per oogst verschillend kunnen zijn. De hoogste score voor 100 gram gevriesdroogde ACAI poeder is méér dan 50.000.
(*PS : ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity) is de standaardtest om de anti-oxydanten in voedsel te meten.

Antioxydanten beschermen het lichaam tegen verschillende ziektes. Antioxydanten hebben een beschermende uitwerking op ons lichaam. In het lichaam zijn schadelijke stoffen actief, deze worden wel de vrije radicalen genoemd. Vrije radicalen tasten de lichaamscellen aan, zoals het DNA, het erfelijk materiaal. Stoffen die als antioxydant werken kunnen het lichaam beschermen en leveren zodoende een bijdrage aan het voorkomen van kanker, hart- en vaatziekten en de gevolgen van bepaalde verouderingsprocessen. Antioxydanten gaan celveroudering tegen en spelen een positieve rol in de immuniteits opbouw van ons lichaam en dragen bij tot bescherming van het hartvaatstelsel door de remming van oxydatie van cholesterol...)

Açaí bevat heel wat anthocyaan, een soort antioxidant die het lichaam beschermt van cholesterol en vrije radicalen. Het is bewezen dat het consumeren van açaí bloedziekten vermindert, en wonderen verricht voor de bloedvaten. Het voorkomt atheromatose en kan kanker bestrijden op een enorm efficiënte wijze....