Top
Eigenschappen van Japanse chlorella

Eigenschappen van Japanse chlorella

• Hoog chlorofylgehalte: het behoort tot de 3 planten met het hoogste chlorofylgehalte.

• Hoog eiwitgehalte: vlees, vis, kip bevatten 18 tot 25% - gedroogde chlorella bevat 60% eiwit.

• Hoog ijzer- en calcium-gehalte : één eetlepel chlorella voorziet in 320% van de dagelijks aan      aanbevolen hoeveelheid ijzer en 120% van calcium.

• Vitamine A, foliumzuur, niacine, zink enz. enz.

• Chlorella lijkt alles te hebben dat de gezondheid kan heropbouwen. Hier zijn slechts enkele voorbeelden van chlorella opgesomd. Er zijn honderden wetenschappelijke verslagen uit Japan en de VS over de gezondheidsvoordelen van chlorella. Op dit ogenblik is chlorella het meest verkochte gezondheidsvoedingsmiddel in Japan en neemt er sinds 1985 ongeveer de plaats in van gerstgrassap. Noteer dat Chlorella een zoetwateralg is en geen jodium bevat, in vergelijking met spirulina en zoutwateralgen of zeewieren

• Het is naïef te verwachten dat één of twee gram van deze voedingsprodukten de fouten van de voeding of de gebreken van de opname kunnen opvangen. In de voedingstherapie met deze supergroenen wordt een dagelijkse dosis van minimaal 5 gram aanbevolen, terwijl in bepaalde gevallen tot 15 gram (2 eetlepels) zuiver sapconcentraat wordt aanbevolen. In deze hoeveelheid is het aanbod betekenisvol genoeg om wezenlijke celvernieuwing en aanvulling van de tekorten te bewerken.

Afgezien van hun ongelooflijk lage jodiumaandeel, bevatten zoetwateralgen als chlorella hoogwaardige inhoudsstoffen in zeer geconcentreerde vorm. Als eiwitleverancier zijn zij van onschatbare waarde, omdat het lichaam voor zijn weefselvernieuwing er gebruik van maakt.

Zoetwateralgen zijn bijzonder betrouwbaar wegens hun gecontroleerde aanbouw en omdat ze zich met een ongelofelijke snelheid vermeerderen.

De zoetwateralg Chlorella pyrenoïdosa kan zich binnen de 24 uur tot het 40-voudige vermeerderen. De honger in de wereld zou met behulp van kweken van zoetwateralgen perfect de wereld uitgeholpen worden, terwijl de gezondheid van de wereldbevolking erop zou vooruit gaan.