Top
Chlorella

Chlorella is een eencellige alg

Chlorella is een eencellige alg en bestaat al meer dan 2 miljard jaar op onze aarde. Deze alg is ondekt in het jaar 1890 door een Nederlandse wetenschapper de heer M.W. Beijerinck. Hij noemde deze alg Chlorella, Chloros (groen) om zijn kleur en Ella (klein) omdat de vorm van de alg heel klein is. Chlorella is bolvormig met een diameter van 2-10 um en groeit in helder water. Medio 1900 heeft Duitsland Chlorella verder onderzocht en onderzoek is voorgezet door Amerika en Japan. Gedroogde Chlorella bevat meer dan 50% proteïne, een hoog concentraat chlorofyl en een groei activerend materiaal genaamd CGF (Chlorella Growth Factor) Gebleken is dat de CGF die zich in de celwand bevinden, zich kunnen binden met zware metalen als lood, kwik en cadmium en zodoende een reinigende werking hebben. Daardoor is sinds 1970 de vraag naar Chlorella als gezondheidsproduct zeer sterk toegenomen.

Er zijn een aantal bekende groene voedingssupplementen, zoals spirulina, tarwegras en gerstegras. Eén van de meest opmerkelijke uit de reeks van groene voedingsstoffen is zonder meer CHLORELLA! Chlorella is geen geneesmiddel. Het is een plant die tot de familie van de micro-alg behoord. Chlorella doodt geen virussen of microben, iedere chlorella-cel bevat eiwitten zoals vezels, chlorofyl, vitaminen, mineralen en aminozuren.

Ons lichaam heeft vitamines, mineralen en sporenelementen nodig om goed gezond te blijven. Zonder voldoende noodzakelijke voedingsstoffen kan een gezond lichaam niet voortbestaan. Een groot aantal welvaartsziekten wordt veroorzaakt door onvolwaardige voeding, lucht- en waterverontreiniging, gifstoffen en stress. Onderzoek toont steeds meer aan dat ziekte en ziekteprocessen samenhangen met tekorten van noodzakelijke voedingsstoffen. We leven vaak te snel, de tijd vliegt en het ritme van gezond eten is al snel gebroken. Voedingssupplementen worden alom gerespecteerd en in de geneeskunde wordt die ondersteunende functie bij de behandeling van ziekten aanvaard.

Chlorella is een ééncellige alg, één van de oudste vormen van plantaardig leven op aarde. Chlorella is microscopisch klein, 2 tot 8 micron, dat komt overeen met de grootte van onze rode bloedlichaampjes. Ondanks deze nietigheid bestaat de celwand van de Chlorella-alg uit 3 lagen, waarvan de buitenste buitengewoon sterk is. Dit is vermoedelijk één van de redenen waarom deze alg een lange tijd stand heeft kunnen houden op aarde.

Gebleken is dat de stoffen die zich in de celwand van de Chlorella bevinden, zich door een natuurlijk fixerend vermogen kunnen binden met zware metalen als lood, kwik en cadmium en zodoende een sterk reinigende werking hebben. De combinatie van deze reinigende stoffen noemt men ook wel de Chlorella Groei Factor (CGF). Dankzij het hoge gehalte aan chlorofyl vergemakkelijkt Chlorella het verteren van voedingsstoffen als eiwitten en remt het de groei van ongewenste bacteriën. De behandeling van darm- en maagklachten kan met Chlorella effectief worden ondersteund. Chlorella maakt het bloed krachtiger; het helpt het calciumgehalte op peil te houden en het verbetert de opname van ijzer.

Chlorella geeft weer energie en helpt bij een fenomeen als voor- en najaar moeheid, het versterkt het afweersysteem, het ondersteunt het herstel na ziekte en het geeft voedselallergieën minder kans.

Het zelfregelende vermogen van het lichaam is in staat om veel te corrigeren en af te breken, maar dat kost wel veel energie. Het lichaam bevat van nature een afweersysteem die eventuele schadelijke stoffen kan elimineren. Hiervoor heeft het lichaam wel bepaalde vitaminen (antioxidanten) in voldoende hoeveelheid nodig zoals o.a. de vitaminen A, C en E. Samen met de Chlorella Groei Factor zorgen zij ervoor dat Chlorella de inwendige reiniging bevorderen. Chlorella werkt bloedzuiverend, ontslakkend en darm reinigend.