Top
Water

Water geeft energie
 

Als je wacht met drinken totdat je dorst hebt, verlies je de energieopwekkende eigenschappen van water in de uitgedroogde cellen.
De lichaamssappen raken namelijk sterk geconcentreerd voordat je dorst krijgt.
Daarom is een glas water de beste energiedrank die er is. Het haalt de hersenen binnen een paar minuten uit zijn lusteloosheid.
De behoefte van de hersenen aan water is constant.


Er bestaat een omgekeerd verband tussen de consumptie van water en de stapeling van vet in het lichaam.
Hoe minder water je drinkt, des te meer wordt je gedwongen om te eten.
Hoe meer je eet des te meer vet je opslaat, tenzij je lichamelijk actief bent.
Ieder voedingsbestanddeel dat afgebroken en omgezet moet worden heeft de chemische invloed van water nodig – hydrolyse – voordat de energie ervan door de cellen gebruikt kan worden.


Er bestaat een direct verband tussen uitdroging en bijna meer dan 100 meer of minder belangrijke gezondheidsproblemen.
Tevens onderdrukt uitdroging de werking van het immuunsysteem.
Kankercellen zijn anaëroob en kunnen alleen maar leven in een zure omgeving met weinig zuurstof – precies het gevolg van een lage stroom water en een onvoldoende reiniging van de omgeving.
Wanneer het schoonmaakproces tekort schiet nodigt dat uit tot verandering van normale cellen naar nieuwe celtypen, die in een anderszins vijandige en van onvoldoende zuurstof voorziene omgeving gedijen.


Het lichaam is een ingewikkelde, chemische fabriek die leert en improviseert naar het hem goeddunkt. Het werkt met wat je het geeft.
Geef je het de juiste ingrediënten, dan zal het voortsnorren zoals het bedoeld is.
Geef je het de verkeerde ingrediënten, dan dwing je het langs ongeregelde chemische wegen die symptomen en tekenen vertonen die we als ziekte kennen.
Wanneer het lichaam weer zoveel mogelijk de juiste combinatie van de juiste ingrediënten wordt gegeven, kunnen ziekteverschijnselen verminderen.
Voor veel mensen was het boek ‘Water, het goedkoopste medicijn’ cruciaal bij hun herstel.