Top
Isolde de Paepe

In de zomer van 2013 kreeg ik op een nacht een beklemmende aanval, vergelijkbaar met een aanval van epilepsie, maar zonder bewustzijnsverlies. Ik vertoonde eveneens verlammingsverschijnselen, waaronder in mijn gezicht, zodat ik niet meer kon praten. Vanwege de paniek die zich van mij meester maakte, volgde ook nog een hyperventilatieaanval.

Bij aankomst op spoed werd de ene diagnose na de andere gesteld. Uiteindelijk werd ik intern doorverwezen tot zowat elke arts mij gezien had, nog steeds zonder diagnose... Ik werd doorverwezen naar een specialist. Die sloot met een paar eenvoudige oefeningen meteen alle zware diagnoses zoals de ziekte van Parkinson en epilepsie uit.

Uiteindelijk werd iedereen het er over eens dat wat een kortsluiting in de hersenen moet zijn geweest ten gevolge van een stress, niet eenmalig was bij mij, maar een patroon in mijn hersenen geïnstalleerd had dat mijn hersenen opnieuw zouden moeten ontgroeien. Tenminste, dat maak ik ervan, want een duidelijke uitleg in klare taal heb ik nooit gekregen. Wel de opdracht om alle stressfactoren in mijn leven op te ruimen.

Anderhalf jaar later, ben ik met een medicijn dat op goed geluk werd voorgeschreven en mijn aanhoudende symptomen blijkt te onderdrukken met wisselend succes opnieuw onder de levenden. Evenveel maanden therapie hebben me opnieuw sterker gemaakt om in het leven van elke dag te kunnen meedraaien.

Gezond zou ik dit echter niet durven noemen….

De voortdurende angst dat op een dag de medicatie niet meer toereikend zal zijn, dat er iets in mijn leven gebeurt dat de stress verhoogt en dus opnieuw aanvallen kan gaan uitlokken blijft. De dokters hebben er echter geen zin meer in. Zonder duidelijke diagnose kom je al snel in een schuifje voor aparte gevallen terecht dat op den duur nog zelden opengaat, tenzij om er één bovenop te leggen.

Omdat ik blijf geloven dat mijn lichaam me parten speelt en dit niet zoals vaak wordt gefluisterd dit ‘tussen mijn oren’ zit, ben ik blijven zoeken via een alternatieve routes naar oplossingen of minstens een aanvaardbare uitleg. Bloedanalyse na bloedanalyse, consultatie na consultatie hoor ik steeds dat ik eigenlijk kerngezond ben. Ik heb zelfs geen cholesterol… Dat dit met mijn eetpatroon op zijn zachtst gezegd opmerkelijk is, daar heeft niemand oren naar. Je bent gezond op papier, dus wat is het probleem? Oh ja, die oren….

Ik ken mijn lichaam door en door. Ik leef er nu al 40 jaar dag in dag uit mee samen en ik weet dat er iets niet klopt. Alternatieve testen wijzen vaak uit dat mijn lichaam een meer dan alarmerend laag energieniveau heeft en dat er heel wat zaken niet kloppen. Maar ook daar blijft het meestal hangen….

Toen ik via via Ivan Gaublomme leerde kennen, raakt die geïntrigeerd door mijn ‘ziektebeeld’. Waar anderen zich er met een voorschriftje of wat oefeningen uit de losse pols vanaf maakten, ging hij aan de slag om met zijn Micro Elementen Therapie het probleem te analyseren en maakte het zich tot zijn persoonlijke missie om het ook op te lossen.

Ik was al wel wat gewoon aan alternatieve methodes, dus de combinatie van een test met de computer, een reinigend voetbad en een behandeling met voedingssupplementen, leek me heel gewoon. En mijn nuchtere geest, die al wel wat geteisterd is geweest in het alternatieve, kan de uiteenzetting over de micro elementen (u weet wel, die dingetjes uit de tabel van Mendeljev) heel goed begrijpen. Niks hocus pocus, gewoon terug naar de basisbestanddelen van het lichaam en het opzoeken van de disbalansen die daarin te vinden zijn.

Ivan begeleidt me daarin perfect. Hij luistert en neemt tijd, doet geen onnozele beloften of domme uitspraken en rekent een fair honorarium. Daaraan kan ik intussen het kaf van het koren scheiden. Want in de wereld van de alternatieve geneeskunde loopt wat rond, dat kan ik u verzekeren.

De test wees uit dat er wel degelijk lichamelijke problemen aan de oorzaak liggen van al de rest. Wist ik het toch! Het probleem is haast zo oud als ik zelf: verkeerde voeding, een volledig verstoorde darmflora en daardoor een lichaam dat al jaren zichzelf vergiftigd met allerhande lichamelijke, maar ook mentale en emotionele problemen tot gevolg.

Ik hoorde dit ook niet voor het eerst, maar alle eerdere keren werd ik terug naar huis gestuurd met een dieet en een reeks peperdure voedingssupplementen die uiteindelijk altijd maar een half of in elk geval geen blijvend resultaat boekten.

Ivan legde me van bij het eerste gesprek uit dat iets wat zo diep geworteld zit in mijn lichaam niet met een korte behandeling kan worden ongedaan gemaakt. Hij gelooft niet in wondermiddelen en gaf duidelijk aan dat ik bijna de weg terug moet om alles wat misgegaan is, weer recht te zetten om van daaruit gezond verder te kunnen. Geen makkelijke opdracht om te horen, maar wel met eindelijk een mooi perspectief!

Ik ben nu een goed half jaar in behandeling en voel heel duidelijk een verschil. Het probleem waarvoor ik uiteindelijk bij hem gegaan ben, is er nog steeds. Maar we werken van de basis uit. En dus hopelijk deze keer aan een blijvende oplossing. Ik voel dat mijn lichaamsfuncties het beter doen en voel al veel duidelijker mijn grenzen aan, die ik dan ook zo consequent mogelijk respecteer, zonder mezelf voortdurend te straffen.

Eerlijk toegegeven, ik had durven hopen al verder te staan en zeker nu de zaken wat stagneren, heb ik al wel eens die menselijke neiging om er de brui aan te geven. Maar Ivan is een geduldige coach, die me opnieuw en opnieuw uitlegt dat geduld nodig is en dat de resultaten in de goede richting evolueren en er wel degelijk beterschap is.

Daar ben ik me wel van bewust. Dus doe ik dapper verder om van mijn lichaam het gezonde lijf te maken dat het volgens de officiële papieren ook is, maar dat ik nog lang niet altijd kan voelen. Wie dus, net als ik, sukkelt met de gezondheid en iemand zoekt die het hele verhaal wil horen, alle elementen onderzoekt en niet opgeeft voor er een aanvaardbare oplossing is, kan ik zeggen:
u heeft niets te verliezen!

Isolde De Paepe augustus 2015