Top
M Mathew

Hallo,
Misschien stel ik  mezelf best kort even voor. Ik ben een jongeman van 26 jaar, net afgestudeerd aan de universiteit, net gestart met een fulltime job en ben daarnaast nog een competitief wielrenner. Klinkt allemaal zeer goed, ware het niet dat ik op gezondheidsvlak toch al wat meegemaakt heb.
Op mijn twaalfde startte ik met competitief wielrennen. In het begin verliep dit vrij vlot, maar na een jaar moest ik – omwille van medische redenen – mijn ambities opbergen. Na alle onderzoeken te ondergaan in de reguliere geneeskunde kwam men tot volgend oordeel (ik gebruik bewust dit geladen woord): spierziekte. De dokters raadde me aan om goed te studeren en zeker en vast niet te veel intensief aan de slag te gaan. Dit zou – ook al was het ook voor hen gissen – nefast zijn voor het verdere verloop van mijn leven. Een zwaar verdict voor een twaalfjarige.

Op dat moment was Ivan nog niet beroepsgewijs bezig met datgene wat u hier allemaal op deze site leest. Toch was hij zich wel al stilaan aan het verdiepen in alternatieve geneeskunde en alternatieve behandelingswijzen. Het was dan ook op zijn aanraden dat ik bij een bevriend therapeut terecht kwam. Dankzij zijn alternatieve behandeling herleefde ik helemaal. Ik voelde me terug fit, at terug en voor mij misschien het allerbelangrijkste dat moment: ik kon terug fietsen. Inmiddels heb ik geen contact meer met deze persoon, maar laat ik mij op regelmatige basis medisch  bijstaan door Ivan.

Deze bijstand is echt heel verschillend. Een opsomming van alles waar hij mij in de afgelopen twee jaar van afgeholpen heeft: onophoudelijke last in de heup, onophoudelijke last in de knie waar de dokter geen raad mee wist en (wellicht de oorzaak van de twee voorgaande) het begin van een hernia. Een jaar geleden kreeg ik – zonder enige aanleiding – last in de rug. Een zeurende pijn zorgde er voor dat het heel moeilijk was om nog normaal te functioneren. Ivan vermoedde dat het ging om een hernia en vroeg expliciet naar een scan voor hij aan een eventuele behandeling begon. Uiteindelijk kwam de diagnose van de specialist “begin van een hernia”. Op basis van deze diagnose kon Ivan verder. Waar ik maanden aan een stuk met pijn en last rondliep (op een bepaald moment zelf mijn linkerbeen niet meer kon bewegen)  slaagde hij er in om door middel van enkele behandelingen (maximum een vijftal meen ik mij te herinneren) die vreselijke pijn weg te nemen. Sindsdien heb ik sporadisch nog eens last van de rug, maar uitstralingen zoals toen der tijd zijn zeker niet meer aan de orde.

Naast het oplossen van dit grote probleem (niet meer kunnen stappen, constante pijn, ..) doen ook de kleinere behandelingen zoals de  lichaamszuiveringen en helende massages na zware trainingen zeker en vast hun werk. Een echte aanrader voor elke sporter die veel van zijn lichaam vraagt en zich toch wel bewust is van het “gezond zijn” van een lichaam. Tot slot stel ik vast dat ik  ook nauwelijks last heb  van ziektekwalen. Vanaf het moment dat er dreigt een ziekte door te breken wordt deze door middel van de etherische oliën en enkele producten de kiem in gesmoord. Door op regelmatige tijdstippen een onderhoudende en onderbouwende kuur te nemen merk ik dat de weerstand van mijn lichaam gewoon veel groter is. Mijn lichaam lijkt veel sterker te zijn en zich de laatste twee jaar bijna steeds met positieve afloop op een goede manier te weerzetten tegen ziektekiemen. Ook wat mijn energiepeil betreft – mede door het nemen van de befaamde “groene pillekes” – kan ik zeker niet klagen. De zware vermoeidheid die ik vroeger had na trainingen is, sinds het nemen van chlorella, nagenoeg verdwenen.

Het meeste onder de indruk ben en blijf ik van het toestel waar Ivan gebruik van maakt. De AMSAT. Dit – wanneer je het voor de eerste keer kan bekijken – futuristisch meettoestel is mijn inzien de toekomst voor de geneeskunde. Kent u één ander toestel dat zowel de darmactiviteit, de geestelijke gemoedstoestand, de functie van de ogen en het functioneren van de ruggenwervels in één oogopslag weergeeft? Met dit toestel lukt het wel! Ivan slaagt er in om mij te verwittigen wanneer er iets fout gaat in mijn lichaam. En dit mag je vrij letterlijk nemen: “er zit iets zwaar te broeden in de longen, wellicht ben je binnen twee dagen ziek”.  Het is dan ook al enkele keren gebeurd dat deze voorspelling werkelijkheid wordt. Ook de problemen met mijn rug en bekken werden  gedetecteerd met dit toestel: “L4 en L5 zijn weer rood gekleurd, misschien ga je best eens langs bij Thibault ter controle” (de chiropractor waarmee Ivan samenwerkt). En effectief, L4 en L5 zijn geblokkeerd. Op basis van de AMSAT gegevens krijg ik dan ook advies betreffende mijn gezondheid: periodes van oververmoeidheid, ziekte die aan het sluimeren is, probleem in de darmen, … Naast het advies probeert Ivan ook steeds een oplossing aan te rijken –zoals ik hiervoor al beschreef -  en er voor te zorgen dat het probleem in de kiem wordt gesmoord.

Besluitend kan ik voor mezelf stellen dat de behandelingen en methodes die Ivan hanteert en bij mij toepast zeker hun nut bewijzen. Zoals gezegd heeft hij mij al van heel wat zaken afgeholpen en heeft hij er voor gezorgd dat ik nu mijn drukke leefschema op een gezonde manier kan uitvoeren. Zelf zegt hij dat hij geen mirakels kan doen. Misschien is dit wel zo, maar mij heeft hij toch al een paar keer (cfr de enorme pijn omwille van de hernia) op miraculeuze wijze geholpen vind ik. Ik kan nu gerust stellen dat ik – op basis van de producten en “behandelingen” die ik af en toe onderga – over een gezond, stabiel lichaam beschikt dat me perfect in staat stelt om alles te doen wat ik graag wil doen.